Lelystad

Wonen in Lelystad

Vanuit de lucht biedt Lelystad een kleurrijke aanblik. Het blauw van het water, het groen van de bossen en parken en hier en daar het rood van de huizen. Hier kun je nog ruim en betaalbaar wonen. En dat op nog geen drie kwartier rijden van de Randstad. Lelystad is rijk aan bijzondere en verrassende woonomgevingen. Variatie die je ergens anders niet snel vindt. Lelystad geeft lucht om te wonen.

 

Sport en recreatie

Lelystad is een stad waar sport en recreatie alle ruimte krijgen. Direct in en om de stad vind je van alles. 18 holesgolfbanen, oneindige boswandelingen, een ruige rit op je mountainbike, unieke routes voor wandelaars, skaters en fietsers, 40 kilometer lange ruiterpaden dwars door de natuur en wat dacht je van zeilen of (kite)surfen? Verder vind je er een autosportcircuit, twee zwembaden, diverse sporthallen en sportscholen waar je je helemaal kunt uitleven. En met een kustlijn die zeventien kilometer lang is, vijf jachthavens en meer dan drieduizend ligplaatsen voor zeil- en motorjachten is Lelystad een echte watersportstad. Inclusief stranden!

 

Ontspanning

Lelystad geeft lucht aan inspanning en ontspanning. Eigenlijk is er altijd van alles te doen. Neem Bataviastad. Deze outlet voor shoppers trekt jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers! Maar ook het Nieuwland Erfgoedcentrum en de Bataviawerf zijn populair bij jong en oud. Boeiende musea die de geschiedenis tot leven brengen. En Lelystad is thuis in uitgaan. Met restaurants en cafés, theater en bioscoop, cultureel centrum De Kubus en oppodium Underground. Lelystad geeft lucht om je te vermaken.

 

De Landerijen

In de woonwijk ‘De Landerijen’ in Lelystad realiseert Bouwbedrijf Noordersluis het nieuwbouwproject ‘Brederstate’, 34 appartementen en 7 woningen. De Landerijen ligt aan de oostkant van de stad nabij bos, water, natuurpark en de snelweg A6. De Landerijen is inmiddels een volwassen wijk geworden met de nodige voorzieningen in de wijk of in de directe omgeving: supermarkt, scholen, kerk, speelplaatsen/speeltoestellen en veel groen.

Lelystad Airport

De bouw van Lelystad Airport is in volle gang. Naar verwachting zullen er vanaf 2020 vakantievluchten plaatsvinden. Maar ook voor lesvluchten, rondvluchten, vliegtuighuur, vliegtuigonderhoud en tal van andere activiteiten kunt u uitstekend op Lelystad Airport terecht. Het luchtvaartthemapark Aviodrome ontvangt jaarlijks meer dan 150.000 bezoekers. Lelystad Airport heeft ook een hotel en twee restaurants. Voor de zakenwereld zijn uitgebreide congres- en vergaderfaciliteiten van groot belang. Lelystad Airport biedt ook de mogelijkheid om met een speciale charter rechtstreeks naar uw zakelijke bestemming in Europa te vliegen.